Elementor #2995

april, 2019

Startade Bränsleupproret (Bensinupproret 20)

Inbjudna till riksdagen och höll i ett välbesökt seminarium där. Bland annat intervjuades vi av de flesta stora media som t ex TV4

maj, 2019

Första demonstrationen

I slutet av maj höll vi en stor demonstration med tusen närvarande som gick från Sergels Torg till Mynttorget där vi möttes upp av ett flertal riksdagsledamöter.

maj, 2019

Inbjudna till Riksdagen

20 maj blev vi inbjudna till Riksdagen av Moderaterna som organisation.

juni, 2019

Första skattesänkning på 17 år!

Efter hårt arbete röstade Riksdagen igenom en skattesänkning på drivmedel. Det var den första skattesänkningen på 17 år,  ett snabbt resultat av vårt arbete.

Första skattesänkning på 17 år!
juni, 2019

Föreningen Uppror bildas

Midsommar 2019 bildas Föreningen Uppror som är en del av organisationen Bränsleupproret.  Det fanns flera skäl att starta en förening. Exempelvis behövde vi kunna samla in pengar till våra omkostnader, ha en juridisk person som stod för avtal och inte minst säkerställa att det fanns en rörelse kvar ifall Facebook skulle få för sig att stänga ner oss. 

Föreningen Uppror bildas
juli, 2019

Inbjudna och omtalade på Almedalsveckan

Första gången någonsin att en organisation blir omtalad av flera partier i sitt årliga tal på Almedalen. 5 av 8 partier nämnde oss.
Vi höll även seminarium och blev inbjudna till flera andra seminarium som expertkommentatorer.

juli, 2019 - oktober, 2019

Över 100 möten runt om i landet

Över 100 möten organiserade av Bränsleupproret runt om i landet där vi informerar allmänheten om situationen med bränsleskatten.
60 tal möten på en och samma helg.
100-150 personer närvarade sammankomst.

september, 2019

Stor demonstration i Stockholm

1500 personer deltog i en demonstration med Bränsleupproret och Försäkringskassaupproret som gick från Sergels torg till Kungsträdgården.

september, 2019

BNP-indexeringen pausades

När höstbudgeten presenterades så visade det sig att vi hade fått igenom ytterligare ett av våra krav. BNP-indexeringen pausades. Det har sedan återupprepats varje år sedan dess.

januari, 2020

Planering av 2020

Planeringen för 2020 var att vi skulle utöka antalet lokala avdelningar av Bränsleupproret för att få fler engagerade medlemmar. Detta påbörjades i januari 2020 men strax därefter kom Coronan till Sverige och det begränsade våra möjligheter

januari, 2020

Partiledarmöte med Ulf Kristersson

Möte med Ulf Kristersson för att lyfta våra medlemmars röster och komma med förslag på åtgärder.

Partiledarmöte med Ulf Kristersson
mars, 2020

Möte med Miljöpartiet

Möte med Miljöpartiets Lorentz Tovatt för att diskutera och lyfta svenska medborgares bekymmer och problem kopplade till de höga bränslepriserna.

april, 2020

Intervju med Vänsterpartiets Jens Holm

Diskussion och samtal med Jens Holm som sedan resulterade i att Jens utkom med en debattartikel.

mars, 2020

Samarbete med Lunds universitet och Chalmers

Samarbeta med universiteten Lunds och Chalmers där vi ingick i fokusgrupper kring rättvis klimatomställning.

oktober, 2020

Lansering av UT MED MP 2022

Vi började här den långa processen att lyfta upp och synliggöra Miljöpartiets extrema och ohållbara politik. Kampanjen bar frukt år 2021.

Lansering av UT MED MP 2022
augusti, 2021

Lansering av arbetet mot sänkt reduktionsplikt

Vi började i augusti 2021 att arbeta mot sänkt reduktionsplikt.

oktober, 2021

Förvarning om kraftigt ökade priser

Redan i oktober började vi varna om kraftigt höjda bränslepriser p.g.a reduktionsplikten. De höga (ännu högre) priserna tillkom några månader efter.

november, 2021

Sänkt bensinskatt!

Oppositionspartiernas höstbudget klubbas igenom vilket innebär sänkt bensinskatt. Stor vinst för Bränsleupproret.

november, 2021

Miljöpartiet ute ur Regeringen!

Vinst nummer två blev att Miljöpartiet lämnade Regeringen p.g.a sänkt bensinskatt, något som vi var med och påverkade. Stor vinst för Bränsleupproret.

Powered By MemberPress WooCommerce Plus Integration

Våra villkor och integritetspolicy är utformat efter svensk lag, rådande dataskyddslagstiftning och GDPR. Genom att godkänna villkor och integritetspolicyn accepterar du våra användarvillkor och ger oss ditt samtycke att behandla data och personuppgifter enligt nedan.

Lyssna på folket (lyssnapafolket.nu) drivs av Koyal AB (559062-6890). Lyssna på folket förespråkar att politikerna ska lyssna mer på folket. I Sverige sker val vart fjärde år. Under dessa fyra år tas mängder av beslut i Riksdagen, kommunfullmäktige m.m. Vissa av besluten är förlegade och/eller stämmer inte överens med vad partierna gick till val på. Vi vill därför möjliggöra att genom vår plattform att samla in och skapa namninsamlingar för att lyfta folkets röst som sedan ska levereras till berörda parter.

Användarvillkor
För att skriva under en kampanj behövs inte ett konto. Om du vill skriva under en kampanj på vår plattform/hemsida måste du ange information och uppgifter som är sanningsenlig, korrekt och fullständig. Du garanterar att det du publicerar på vår plattform och hemsida har du upphovsrätt till. Det du publicerar på vår plattform/hemsida är du ansvarig för. Du får inte ange information eller uppgifter som strider mot svensk lag, görs detta är du ansvarig och vi kan komma att vidta rättsliga åtgärder. Du får inte samla in och använda informationen som privatpersoner lägger i kommersiellt syfte. Som användare kan ditt namn och din e-mail visas offentligt och vidarebefordras till den part som namninsamlingen riktar sig mot. Dina personuppgifter och data hamnar både hos uppdragsgivaren (skaparen av namninsamling) och hos Lyssna på folket Koyal AB (559062-6890).

Integritetspolicy
Vi värnar om din personliga integritet och vill vara så tydliga som möjligt med hur dina personuppgifter behandlas. Vi ger dig information om dina möjligheter att få tillgång till dina sparade personuppgifter, hur du kan uppdatera dem och hur du kan radera dina personuppgifter.

Information som vi samlar in
Vi samlar in information så att vi kan fullfölja våra åtaganden gentemot uppdragsgivaren (skaparen av namninsamlingen) och dig. Vi samlar också in information för att förbättra våra tjänster för alla användare och besökare. Vi samlar in data som du uppger och data som vi får när du använder vår hemsida.

Dina personuppgifter behandlas endast av Lyssna på folket och skaparen av namninsamlingen och de personuppgiftsbiträden som vi har anlitat för att biträda oss i hanteringen av personuppgifterna. Eftersom underskrifterna kan komma att överlämnas till organisationer rörande aktuell namninsamling skriver vi ett personuppgiftsbiträdesavtal med rörande organisationer. Övriga personer som kan komma att se eller behandla personuppgifterna, t.e.x redovisningskonsult, kommer det även här att upprättas ett personuppgiftsbiträdesavtal.

Vilka personuppgifter kan vi komma att samla in

Vi behandlar de personuppgifterna som vi efterfrågar när du signerar en namninsamling så som:

Namn, adress, e-postadress, telefonnummer, information om de namninsamlingar du har skrivit under och visat intresse för.

Du har hela tiden rätten att få tillgång till den information vi har samlat om dig och har rätten att återkräva ditt samtycke.

Annan information vi kan komma att samla in är
Operativsystem, typ av enhet, webbläsare, ip adress, sidor du tittar på, kommentarer, annonser som du tittar och klickar på, länkar som du klickar på. Öppnings- och läsfrekvenser av de e-mail vi skickar ut. Detta samlas in när du besöker vår och uppdragsgivarens hemsida och mottager våra e-mails.

Vilka har tillgång till informationen
Beroende på olika typer av plugin och leverantörer kan uppdragsgivaren ha andra verktyg och konsulter som kommer åt informationen j.m.f med oss. De tredjeparts verktygen vi, Lyssna på folket använder oss av för att marknadsföra, analysera, skapa annonser, säkerhetsställa prestanda och funktion är Google adsense, google analytics, facebook, sendinblue, jotfarm, hotjar, mailchimp,

Hur använder vi informationen?
Om du kryssar i rutan att det är okej att vi visar ditt namn och kommentar kan det komma att visas på vår plattform och på uppdragsgivarens hemsida. Ditt namn, e-mail, och telefonnummer kan komma att delas till berörd part som namninsamling gäller. Detta skall framgå av namninsamlingen. Lyssna på folket och uppdragsgivaren får tillgång till din data och kan komma att marknadsföra kampanjer eller annat som ligger inom Lyssna på folket och uppdragsgivarens intresse. Du har hela tiden rätten att återkalla ditt samtycke och vid utskick av mail så kommer det finnas möjlighet att avregistrera dig från mail.

Hur skyddar vi informationen?
Lyssna på folket ser till att både plattformen och uppdragsgivarens hemsida använder sig av krypteringsverktyget SSL och vidtag annan nödvändig teknisk och organisatoriska åtgärder för att förhindra, förebygga och säkerhetsställa att informationen inte hamnar hos obehöriga.